100 års jubilæum 1. juni 2024 kl. 10-14

10. maj 2024

Borup Varmeværk inviterer hele byen til 100 års jubilæum

Lørdag den 1. juni fejrer Borup Varmeværk sit 60 + 40 års jubilæum, og det går ikke stille af. Der kommer prominent besøg af både Dansk Fjernvarmes direktør, lokale landmænd og muntre hospitalsklovne - og hele byen er inviteret.

 

Det hele startede i 1964

I år er det 60 år siden, Borup Varmeværk blev grundlagt og 40 år siden, lokale landmænd erstattede oliekedlerne med et halmvarmeværk. De to jubilæer fejrer Borup Varmeværk med et brag af et 100 års jubilæum: Store og små fra hele byen er inviteret til en munter dag på Bækgårdsvej 62 - naturligvis sammen med værkets mange samarbejdspartnere fra nær og fjern.

Besøg fra Dansk Fjernvarme

Det er ikke hver dag, Dansk Fjernvarme direktør Kim Mortensen stiller op til et lokalt fjernvarmejubilæum. Men i Borup holder han jubilæumstalen - flankeret af den lokale formand Sven Gissum. Sven Gissum siger:

- Vores historie i Borup er ganske særlig, både i kraft af den tidlige omstilling fra olie til biobrændsel og fordi, vi har bevist, hvad lokalt samarbejde betyder for et helt samfund. Det er vi glade for, at Kim Mortensen vil være med til at fejre.

Sven Gissum byder velkommen kl. 10, og Kim Mortensen holder jubilæumstalen kl. 11.

Musik, snobrød og klovnerier

Det er vigtigt for Borup Varmeværk, at jubilæet bliver underholdende for både små og store. Borup Brassband leverer musikken, to hospitalsklovne blander sig spontant i festlighederne - og de lokale spejdere sørger for friskbagte snobrød og pandekager. Der er også en pølsevogn, som holder åbent fra kl. 12.

- Vi ved, at mange - også de yngste - er fascineret af maskiner, så vi får også besøg af en stor traktor. Gårdejer Hans Henning Andersen kommer med traktor og halmpresser. Og vi giver naturligvis omvisninger på halmvarmeværket hele dagen, fortæller Sven Gissum.

Endelig er der konkurrencer for både børn og voksne: Spejderne arrangerer skattejagt, og alle kan gætte med i konkurrencen om en gavekurv.

- Igennem årene har vi mødt et stort engagement i fjernvarmen i hele vores lokalsamfund. Nu glæder vi os til at give lidt tilbage - og hilse på de mange andelshavere, vi ellers aldrig ser, slutter formanden.

 

 

Fakta

Borup Varmeværks jubilæum bliver afholdt den 1. juni kl. 10-14 på Bækgårdsvej 62.

Program:

Kl. 10 Velkomst ved formand Sven Gissum

Kl. 11 Jubilæumstale ved Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen

Kl. 10-12 Musik ved Borup Brassband

Kl. 10-12 To hospitalsklovne blander sig i festlighederne

Kl. 12-14 Pølsevognen har åbent

Hele dagen:

  • Smag på spejdernes snobrød og pandekager - og ta’ på skattejagt
  • Kom tæt på en traktor. Gårdejer Hans Henning Andersen kommer med traktor og halmpresser
  • Rundvisninger: Se halmvarmeværket indefra
  • Få en god snak om fjernvarmen med værkets medarbejdere

 

Yderligere oplysninger, kontakt gerne:

Borup Varmeværk

Formand Sven Gissum på sg@borupvarme.dk eller mobil 2916 5556.

 

//